Hiivahiutaleista ravintoaineita ja makua

Kasvisruokailijoille tutut hiivahiutaleet sisältävät runsaasti proteiinia ja B-vitamiinin eri muotoja. Hiivahiutaleet ovat myös mainio mauste, sillä ne voimistavat ruuan omia makuja ja lisäävät aromien täyteläisyyttä.

Miten hiivahiutaleita käytetään? Ravintoaineiden säilymisen takaamiseksi hiutaleet lisätään valmiiseen ruokaan, jota ei enää kuumenneta. Hiivahiutaleet ovat oiva tapa täydentää aterioiden koostumusta proteiinin ja B-vitamiinien osalta. Elimistössä hiivahiutaleet aktiiviaineineen osallistuvat hermoimpulssien välittäjäaineen, glutamaatin tuotantoon ja kulutukseen aineenvaihdunnan kautta. Tällä välittäjäaineella on tärkeä merkitys muistin ja oppimisen kannalta.

Hiivahiutaleita voi lisätä keittoihin, salaatteihin, kastikkeisiin, tahnoihin tai juomiin. Mausteena hiivahiutaleet tuovat esimerkiksi papu- tai pähkinäpohjaiseen tahnaan täyteläisyyttä, jota voisi kuvata ”juustoiseksi”. Käyttämällä hiivahiutaleita voit vähentää suolan määrää, sillä ruuassa muut maut voimistuvat.

Kuivattu hiivahiutale ei sovi leivontaan, koska se ei käy. Sillä ei saa taikinaa nousemaan eikä se röyhtäytä. Hiivasyndroomasta akuutisti kärsivälle niitä ei kuitenkaan suositella. Akuutin vaiheen parannuttua, hiivahiutaleita voi yleensä käyttää. Kannattaa ainakin kokeilla.

Glutamaatti Proteiinipitoiset tuotteet sisältävät luontaisesti glutamaattia (glutamiinihapon muoto). Esimerkiksi äidinmaidon glutamaattipitoisuus on 10 kertainen lehmänmaitoon verrattuna. Ihmisen elimistö tuottaa sitä aineenvaihdunnan avulla itse imeytyvän ruuan ravintoaineista. Hiivahiutaleissa glutamaatti on luonnollisessa muodossa ja elimistön käytettävissä tarvittaessa.

Luomuhiivasta luonnollisesti Rapunzelin hiiva kasvatetaan luomuvehnäalkioiden avulla. Hiiva kasvaa luontaisesti, kunnes nopealla kuumennuskäsittelyllä kasvaminen keskeytetään. Sen jälkeen hiiva kuivataan, jolloin siitä syntyy luontaisesti hiutaleita. Perushiivahiutaleiden tuoksu on hieman tunkkainen. Sitä ei pidä säikähtää!

Uutuutena Rapunzelilla on nyt Tomaattiset hiivahiutaleet, jossa kuivattuun hiivaan on sekoitettu luomutomaattipuretta ja luomumaissitärkkelystä raaka-aineiden sekoittumiseksi. Tomaatti tuoksuu ja maistuu tuotteessa, joten hiutaleita voi käyttää kaikessa, mihin käyttäisi tomaattiakin. Näin talvella tomaatin makua kaipaaville mainio korvike! Maku on todella hyvä ja maukas.

Rapunzelin luomulinsseillä ja -pavuilla keskitalveen tuhtia ruokaa

Rapunzelin luomulinsseillä ja -pavuilla keskitalveen tuhtia ruokaa

Linssit ja pavut ovat ruokkineet niin pyramidien rakentajia kuin eurooppalaisia herkuttelijoita. Aikaisemmin palkokasveilla oli merkittävä rooli myös suomalaisissa ruokapöydissä. Herne on pitänyt pintansa hernekeitossa, mutta palkokasvien runsaaseen valikoimaan on syytä tutustua tarkemmin. Hyvin monikäyttöiset ja kaikille sopivat herkut tarjoaa Rapunzel.

» Lue koko juttu

Rapunzel tuottajien kanssa luomua kehittämässä

Rapunzel tuottajien kanssa luomua kehittämässä

Luomutuotannon lisääminen on ollut Rapunzelin tavoite yrityksen perustamisvuodesta 1974 lähtien. Saksassa, Rapunzelin kotimaassa kaikki tarvittavat kasvit eivät menesty, joten yritys lähti pioneerina perustamaan yhteistyöprojekteja maailman eri mantereille.

» Lue koko juttu

Tilaa lehti

* Kun tilaat lehden lähetämme sähköpostiisi uutiskirjeen aina kun uusi lehti ilmestyy. Lehti ilmestyy n. kerran kuukaudessa. Emme luovuta sähköpostiosoitettasi eteenpäin kolmansille osapuolille.

Ota yhteyttä

Itu Biodyn Oy
Vellamonkatu 30, 00550 Helsinki
tel. +358 9 774 3010
itu@itubiodyn.fi
www.itubiodyn.fi

Itu Biodyn Oy

Itu Biodyn Oy on v. 1979 perustettu biodynaamisten tuotteiden erikoisliike. Yhdessä viljelijöiden ja jälleenmyyjiemme kanssa tavoitteenamme on lisätä kuluttajien mahdollisuutta valita biodynaamisia ja luomuelintarvikkeita, sertifioitua luonnonkosmetiikkaa sekä ympäristöystävällisiä pesu- ja puhdistusaineita.

"Olemme ihmisen kokoinen ja sydämellä palveleva luomutuotteiden tukkukauppa."

Lehtiarkisto

2012

2011

Puhdistusaineet

Luonnonkosmetiikka

Tutustu
valikoimamme
tuotteisiin
viereisistä
linkeistä!